Lenovo odkúpi Motorolu od spoločnosti Google za takmer 3 miliardy

NETKY.SK • 30 Január 2014, 09:16 • 2 min
Lenovo odkúpi Motorolu od spoločnosti Google za takmer 3 miliardy

SAN FRANCISCO - Čínska spoločnosť Lenovo sa dohodla na odkúpení spoločnosti Motorola od amerického technologického giganta Google. Lenovo za Motorolu zaplatí 2,91 mld. USD.

slovakia

left justify in out

V oblasti technológií ide o najväčší obchod v histórii Číny. Informovala o tom spoločnosť Lenovo. Dohoda znamená, že firma Google končí svoj pokus o výrobu mobilných zariadení. Google sa tak sťahuje zo svojej najväčšej akvizície v histórii. V roku 2012 americký gigant odkúpil Motorolu za 12,5 mld. USD. V rámci dohody si Google ponechá väčšinu patentov patriacich Motorole. Dohodu musia ešte odobriť americké aj čínske úrady.

Firma Lenovo ešte minulý týždeň informovala, že sa dohodla na kúpe divízie spoločnosti IBM zaoberajúcej sa výrobou serverov pre dátové centrá za 2,3 mld. USD. Keďže podnikanie v oblasti počítačov v súčasnosti čelí silnej konkurencii smartfónov a tabletov, Lenovo diverzifikuje svoje príjmy, mení svoj business model a zameriava sa na mobilné zariadenia a servery pre uskladnenie dát. 

Na Slovensku pôsobí spoločnosť Lenovo Slovakia, s. r. o., ktorá vznikla 27. júna 2007 zápisom do Obchodného registra SR. Predmetom jej činnosti je nákup a predaj výpočtovej techniky, školiaca a poradenská činnosť v oblasti IT, systémová údržba softwéru. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies