Len 17-ročný mladík ukradol z herne viac ako 15 000 eur

NETKY.SK • 20 Júl 2023, 13:45 • 2 min
Len 17-ročný mladík ukradol z herne viac ako 15 000 eur

ROŽŇAVA - Polícia vypátrala a obvinila 17-ročného muža, ktorý mal v herni v meste Rožňava ukradnúť finančnú hotovosť vo výške viac ako 15.000 eur. Za spáchanie tohto skutku hrozí dvojročné väzenie, v prípade mladistvej osoby sa trest znižuje na polovicu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

 

Ku krádeži v jednej z herní v Rožňave malo dôjsť ešte 10. júla krátko po polnoci. Rožňavskí policajti po nahlásení skutku zistili totožnosť podozrivej osoby a keďže sa mladík nenachádzal v mieste svojho pobytu, vyhlásili po ňom pátranie. Podozrivého sa podarilo zadržať dopravným policajtom z Nitry pri kontrole vodiča vozidla s českými evidenčnými číslami, ktorý na rýchlostnej ceste R1 prekročil maximálnu povolenú rýchlosť. "Následnou lustráciou v policajných evidenciách zistili, že vo vozidle sa nachádza osoba, po ktorej je vyhlásené pátranie," priblížila Mésarová.

 

 

Ako dodala, podozrivého muža policajti obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na policajné oddelenie v Rožňave. Po vykonaní ďalších procesných úkonov a zabezpečení dôkazov polícia 17-ročného muža z Rožňavy obvinila z trestného činu krádeže. Zadržať sa jej podarilo viac ako 3000 eur, a tiež rôzne novozakúpené oblečenie. "Obvinený mladík, ktorý už bol v minulosti viackrát trestne stíhaný za majetkovú trestnú činnosť, respektíve postihnutý za priestupok proti majetku, je stíhaný väzobne," uviedla krajská policajná hovorkyňa s tým, že polícia preveruje, či nebol zapletený aj do ďalších prípadov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB Netky, Foto: FB Polícia SR - Košický kraj
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies