Len 16-ročný vrah dnes vypovedal na súde, vraj má výpadok pamäte

NETKY.SK • 20 Jún 2017, 19:31 • 2 min
Len 16-ročný vrah dnes vypovedal na súde, vraj má výpadok pamäte

PREŠOV – Na Okresnom súde v Prešove sa dnes konalo hlavné pojednávanie s mladistvým, v čase spáchania skutku iba 16-ročným mladíkom, ktorý je obžalovaný z vraždy.

slovakia

left justify in out

Ako informovala TASR hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová, „krajský prokurátor v Prešove podal Okresnému súdu Prešov na obvineného obžalobu pre obzvlášť závažný zločin vraždy spáchaný závažnejším spôsobom konania a to trýznivým spôsobom,“ konkretizovala hovorkyňa.

 

Sudca nariadil hlavné pojednávanie na celý tento týždeň do 23. júna. „V prvé dva pojednávacie dni súd v rámci dokazovania vypočul obžalovaného a svedkov podľa návrhu obžaloby a obhajoby. Ďalej sa predpokladá výsluch znalcov z odborov zdravotníctvo, farmácia a psychológia,“ uviedla Petrufová.

 

Obžalovaný pred senátom vypovedal, že prvý na neho zaútočil nožom nebohý Rastislav. Potom si na nič nepamätá a na inkriminovaný čas, kedy malo dôjsť k vražde, má výpadok pamäte.

 

K skutku došlo 25. septembra minulého roka v katastri obce Župčany v okrese Prešov, odkiaľ pochádza obžalovaný. Obeťou sa stal 43-ročný Rastislav zo Spišských Vlách. Podľa informácií, ktoré poskytol médiám vlani 11. októbra riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Dušan Sabol, motívom mal byť sexuálny styk. Obeť s údajným vrahom sa kontaktovala prostredníctvom sociálnych sietí. Išlo o ich prvé vzájomné stretnutie a netvorili spolu žiaden pár.

 

Zavraždený mal na tele 27 bodno-rezných rán. Podľa polície mladík po skutku odišiel z miesta činu na vozidle obete. Po ceste sa na viacerých miestach zbavil odevných zvrškov a vecí zavraždeného a odhodil aj svoje oblečenie, na ktorom bola krv nebohého. Auto zaparkoval na málo frekventovanom mieste v obci. Mŕtvolu muža našiel o niekoľko hodín po vražde mladý manželský pár z obce. Obžalovanému hrozí za brutálnu vraždu sedem- až 15-ročný trest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies