Len 14-ročný chlapec plánoval bojovať po boku džihádistov, zatkli ho pre terorizmus!

NETKY.SK • 29 Október 2014, 16:40 • 2 min
Len 14-ročný chlapec plánoval bojovať po boku džihádistov, zatkli ho pre terorizmus!

VIEDEŇ - Rakúska polícia zatkla len 14-ročného chlapca pre obvinenia, že plánoval vycestovať do Sýrie a bojovať tam po boku džihádistov.

slovakia

left justify in out

V stredu o prípade informovala miestna prokuratúra. Chlapec je podľa nej občanom Turecka a v Rakúsku žil posledných asi osem rokov. Vyšetrovatelia tvrdia, že na internete hľadal aj návody na výrobu bomby.

 

"Priznal sa, že plánoval ísť do Sýrie a na internete hľadal návody na výrobu výbušnín," uviedla Michaela Obenausová, hovorkyňa prokuratúry v meste St. Pölten. Podľa nej existujú dôvodné podozrenia, že tínedžer "spolupracoval s teroristickou organizáciou". Zatkli ho ešte v utorok a vyšetrovatelia majú 48 hodín na prípadné predĺženie jeho väzby. Podľa Obenausovej vyjadril chlapec sympatie s extrémistickou skupinou Islamský štát (IŠ) ovládajúcej rozsiahle územia Iraku a Sýrie. V Rakúsku platí trestnoprávna zodpovednosť už od hranice 14 rokov a mladík tak v prípade usvedčenia môže skončiť za mrežami. 

 

Rakúska polícia v súčasnosti preveruje prípady asi 150 ľudí, ktorí z krajiny odišli bojovať po boku džihádistov v Sýrii a Iraku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies