Lekári navštívili v Rusku väznenú ukrajinskú vojačku

NETKY.SK • 23 Február 2015, 17:53 • 2 min
Lekári navštívili v Rusku väznenú ukrajinskú vojačku

BERLÍN -Nemecká vláda v pondelok informovala o nedávnej návšteve v Rusku väznenej ukrajinskej vojačky Nade Savčenkovej nemeckými lekármi, ktorí prišli skontrolovať jej zdravotný stav a dôsledky viac ako dva mesiace trvajúcej protestnej hladovky.

slovakia

left justify in out

Podľa nemeckého rezortu diplomacie im to povolil ruský prezident Vladimir Putin na základe dohody s nemeckým ministrom Frankom-Walterom Steinmeierom. Tá vznikla počas nedávnych rokovaní o prímerí na východe Ukrajiny v bieloruskom Minsku. Krátko na to, v nedeľu 15. februára bývalú vojenskú pilotku Nemci navštívili a následne hovorili aj s jej väzenskými lekármi. Savčenková údajne od decembra schudla o 17 kilogramov.

 

Moskovský súd vo februári rozhodol o predĺžení väzby Savčenkovej až do polovice mája. Obvinená je z poskytnutia súradníc pre mínometný útok s následkom smrti ruských novinárov. Podľa ukrajinského vedenia Savčenkovú počas leta zadržali separatisti na východe Ukrajiny, ktorí ju následne vydali do Ruska. Moskva však tvrdí, že hranicu prešla dobrovoľne, bez dokladov a v prestrojení za utečenkyňu. Savčekovú v októbri zvolili za poslankyňu ukrajinského parlamentu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies