Boris Kollár sa vyjadril, kto nesie priamu politickú zodpovednosť za stav s medveďmi

NETKY.SK • 16 Jún 2022, 11:57 • 2 min
Boris Kollár sa vyjadril, kto nesie priamu politickú zodpovednosť za stav s medveďmi

BRATISLAVA – Predseda Sme rodina a parlamentu Boris Kollár v reagoval na ďalší útok medveďa na človeka.

slovakia

left justify in out

Za stav s medveďmi nesie priamu politickú zodpovednosť minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO), vyhlásil Kollár.

 

„Dokedy budete otáľať? Kým ´vegetariáni´ zabijú prvé dieťa? Poprípade aj s jeho mamou? Je to vaša priama zodpovednosť a za tento stav či skôr ničnerobenie nesiete aj priamu politickú zodpovednosť.  A ak k takému niečomu príde, verte mi, že vás nebudeme držať,“ odkázal Budajovi na sociálnej sieti.

 

K téme: Na horského záchranára zaútočil medveď

 

V stredu (15. 6.) v poobedňajších hodinách zaútočil medveď na záchranára Horskej záchrannej služby (HZS) z oblastného strediska Veľká Fatra, ktorý sa počas služby vracal po turistickom chodníku z Novej hole na Donovaloch. Počas útoku utrpel tržnú ranu na hlave.

 

img

 

Posledné sčítanie populácie medveďov uvádza na území Slovenska podľa Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR približne 1 200 jedincov. Zmeny v správaní medveďov sú podľa ochranárov dôsledkom prikrmovania zveri, jednoduchého prístupu ku komunálnemu odpadu či pestovania kukurice aj v chladnejších regiónoch Slovenska. ŠOP už avizovala posilnenie zásahového tímu pre medveďa hnedého o ďalších spolupracovníkov.

 

 

Možno vás zaujme: V kauze Kuciak by mali vypovedať dvaja členovia, ktorí sa podieľali na sledovaní novinárov a politikov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies