Lekár, ktorého prichytili pri preberaní úplatku, zatiaľ z univerzity neodchádza

NETKY.SK • 17 December 2014, 17:00 • 2 min
Lekár, ktorého prichytili pri preberaní úplatku, zatiaľ z univerzity neodchádza

BRATISLAVA - Prednostu Kliniky pediatrickej urológie bratislavskej detskej fakultnej nemocnice Vladimíra P., ktorého v pondelok (15. 12.) prichytili pri preberaní úplatku, pracoval aj na Slovenskej zdravotníckej univerzite v Bratislave (SZU). V prípade vyvodenia zodpovednosti chce rektor univerzity Peter Šimko počkať na výsledky trestného konania.

slovakia

left justify in out

"S poukázaním na skutočnosť, že pri výkone pedagogickej činnosti nedošlo k porušeniu pracovnej disciplíny, sme povinní rešpektovať prezumpciu neviny a počkáme na právoplatné rozhodnutie v trestnom konaní," uviedol dnes pre TASR Šimko. Podľa jeho slov pôsobil Vladimír P. na univerzite ako odborný asistent na kratší pracovný čas.
     

Vladimíra P. už vyšetrovateľ obvinil z trestného činu prijímania úplatku. Prípad dozoruje prokurátorka Úradu špeciálnej prokuratúry. Ministerstvo zdravotníctva Vladimíra P. zároveň odvolalo z pozície hlavného odborníka ministerstva pre pediatrickú urológiu. Lekárovi rovnako pozastavili v nemocnici výkon práce. Vedenie nemocnice sa od korupčného správania dištancovalo a nad správaním lekára vyjadrilo ľútosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies