Legia Varšava má nového trénera, futbalistov povedie Rus Čerčesov

NETKY.SK • 6 Október 2015, 13:50 • 2 min
Legia Varšava má nového trénera, futbalistov povedie Rus Čerčesov

VARŠAVA - Rus Stanislav Čerčesov sa stal novým trénerom futbalistov poľského klubu Legia Varšava, za ktorý chytá Dušan Kuciak a úlohu stredopoliara plní Ondrej Duda. Informáciu o mene nástupcu Nóra Henninga Berga priniesol v utorok web Legie. V súvislosti s predmetným postom skloňovali poľské médiá v ostatnom čase aj Adriána Guľu, kouča MŠK Žilina.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatdvaročný Čerčesov dostal zmluvu do konca sezóny 2015/2016 a stanovili mu základný cieľ získať domáci titul, vyhlásil športový riaditeľ Michal Žewlakow. Legia figuruje po 11. kole Ekstraklasy na 4. priečke v tabuľke so 17 bodmi za bilanciu 4-4-2 pri skóre 24:13. Za vedúcim Piastom Gliwice zaostáva o 10 bodov. V lige najbližšie bude hrať 18. októbra vo Varšave proti Cracovii Krakov. V základnej D-skupine Európskej ligy prehrala oba svoje doterajšie duely: najprv 0:1 s Midtjyllandom a potom 0:2 s Neapolom.

Niekdajší reprezentačný brankár Stanislav Salamovič Čerčesov v minulosti trénersky viedol Kufstein, Wacker Tirol, Spartak Moskva, Žemčužinu Soči, Terek Groznyj, Amkar Perm a do júla 2015 Dinamo Moskva. Štyridsaťšesťročný Berg neustál nedeľňajšiu ligovú remízu 2:2 s Górnikom Zabrze. Legia sa pod vedením severana stala v sezóne 2013/2014 poľským majstrom. O rok neskôr pridala národný pohár, v najvyššej domácej dlhodobej súťaži skončila druhá o bod za Lechom Poznaň. V Európskej lige 2014/2015 si zahrala v šestnásťfinále.

Čerčesovovi budú pomáhať Miroslav Romaščenko (prvý asistent), Gintaras Stauče (druhý asistent) a Vladimir Panikov (kondičný tréner), trénerom brankárom zostal Krzysztof Dowhaň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies