FL: DAC novým lídrom tabuľky, Podbrezová vybojovala cenný bod na pôde Trnavy

NETKY.SK • 1 August 2022, 07:35 • 2 min
FL: DAC novým lídrom tabuľky, Podbrezová vybojovala cenný bod na pôde Trnavy

DUNAJSKÁ STREDA – Po 3. kole futbalovej Fortuna ligy je na čele FC DAC 1904 Dunajská Streda. Tím zo Žitného ostrova zvíťazil v nedeľu doma nad FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 3:0 a vedie tabuľku so ziskom siedmich bodov. Triumf DAC spečatil z priameho kopu Zsolt Kalmár, ktorý sa tento týždeň vrátil na trávniky po 15-mesačnej prestávke zavinenej zranením.

slovakia

left justify in out

Slovan predviedol fantastický druhý polčas v zápase s Michalovcami

 

Na druhom mieste je Slovan Bratislava, ktorý stráca na lídra bod. Úradujúci majster zvíťazil v sobotu nad MFK Zemplín Michalovce 4:2, hoci po prvom polčase prehrával 0:2. V základnej zostave "belasých" chýbalo viacero hráčov, ktorí v týždni nastúpili v odvetnom stretnutí 2. predkola Ligy majstrov proti Ferencvárosu Budapešť (1:4). Po 45 minútach tréner Slovana Vladimír Weiss st. vystriedal štyroch hráčov a jeho tím výrazne pridal v ofenzívnej aktivite. Striedajúci Tigran Barseghjan a Andre Green vyrovnali na 2:2, v 83. minúte strelil tretí gól domácich Uche Agbo a definitívnu podobu výsledku dala strela Ivana Šaponjiča, ktorú si zrazil do bránky Michal Jeřábek.

 

 

Nováčik z Podbrezovej neprehral ani v treťom zápase sezóny, keď v Trnave na pôde Spartaka vydoloval remízu 1:1. Domáci išli v 7. minúte do vedenia gólom Bamideleho Yusufa, v 84. min sa podarilo vyrovnať Mosesovi Cobnanovi. Ďalší nováčik MFK Skalica slávil prvú výhru po návrate do najvyššej súťaže, keď zdolal doma trápiaci sa AS Trenčín 2:0. V 28. minúte Ján Vlasko premenil pokutový kop a víťazstvo Záhorákov potvrdil v druhom polčase kapitán Martin Nagy.

 

AS ešte v novej sezóne nevyhral, dokonca nestrelil ani gól a so skóre 0:6 zostáva na poslednej 12. priečke. Nepomohla mu ani zmena hlavného trénera, odohral prvý zápas pod vedením doterajšieho asistenta Mariána Zimena. Ten v priebehu tohto týždňa nahradil vo funkcii Petra Hyballu. Futbalisti MŠK Žilina zdolali MFK Dukla Banská Bystrica 4:1 a ukončili 14-zápasovú ligovú sériu bez víťazstva. MFK Tatran Liptovský Mikuláš remizoval s MFK Ružomberok 0:0.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies