Legenda breakdance Crazy Legs príde na Slovensko

NETKY.SK • 16 December 2014, 15:56 • 2 min
Legenda breakdance Crazy Legs príde na Slovensko

BRATISLAVA - New York za Bratislavu už tento víkend vymení žijúca legenda breakdance Crazy Legs, vlastným menom Richard Colón. Crazy Legs je jedným zo zakladajúcich členov a súčasným prezidentom i lídrom Rock Steady Crew (RSC). Tá tvorí históriu celej hip-hopovej kultúry.

slovakia

left justify in out

Legendárneho tanečníka pozval do Bratislavy Laci Strike. Crazy Legs patrí medzi prvých tanečníkov breaku na svete a stál pri zrode tohto tanečného štýlu. Na Slovensko prilieta špeciálne kvôli tanečnej súťaži, ktorá sa uskutoční poslednú adventnú sobotu 20. decembra v nákupnom centre Bory Mall. Súťaž, spolu s tanečnými workshopmi pre deti, organizuje Laci Strike a jeho Street Dance Academy. Pre návštevníkov pripravili organizátori bohatý program. 
     

Crazy Legs sa po prvýkrát objavil ako pouličný tanečník v kultovom filme Flasdance, kedy historicky prvý raz predstavil breakdance celému svetu a urobil z neho celosvetový fenomén. Zamaskovaný na nepoznanie bol dokonca dablérom Jennifer Beals v záverečnej scéne. Neskôr tancoval vo viacerých ďalších filmoch, akými sú Beat Street, Wild Style, and Style Wars. Objavil sa aj v niekoľkých televíznych reklamách. V roku 2004 ho hudobná stanica MTV uviedla do Hip hopovej siene slávy. Bol tiež nominovaný na cenu MTV Awards za najlepšiu choreografiu za videoklip pre Wyclef Jean. 
     

Dnes sú členmi RSC talentovaní ľudia z celého sveta, skupina stále vystupuje a učí tanec po celom svete. Len prednedávnom sa objavili v televíznej šou Dancing With the Stars a Don Francisco Presenta. V roku 2008 sa RSC dostala na Chodník slávy v newyorskom Bronxe. Rock Steady Crew je najdlhšie fungujúcou tanečnou break-dance skupinou vo svojej ére, ktorá aj naďalej vystupuje, zúčastňuje sa na battloch a svoje zručnosti a vedomosti ponúka novej generácii mladých breakdancerov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies