Le Penovej Národný front chcel mať akciu v českej Poslaneckej snemovni

NETKY.SK • 8 September 2016, 12:45 • 2 min
Le Penovej Národný front chcel mať akciu v českej Poslaneckej snemovni

PRAHA - V reprezentačných priestoroch českej Poslaneckej snemovne chcel francúzsky krajne pravicový Národný front (FN) začať časť svojej zahraničnej kampane. Nad akciou mal prevziať záštitu poslanec Tomio Okamura, šéf dolnej komory Jan Hamáček ale míting zakázal, informoval dnes portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Podľa stránky Respekt.cz mienil FN odštartovať 23. septembra zahraničnú časť volebnej kampane zameranú na Francúzov žijúcich v cudzine. V Prahe chcel osloviť francúzskych občanov žijúcich v Českej republike.

 

Hamáček ale podujatie zakázal, pretože bolo nahlásené ako stretnutie s občanmi a nie ako predvolebný míting.

 

"Nevidím dôvod, aby česká Poslanecká snemovňa zo svojho rozpočtu prispievala na volebnú kampaň zahraničnej politickej strany. Ak si Front National želá usporiadať politický míting, môže si na tento účel komerčne prenajať v Prahe príslušné priestory," povedal Novinkám Hamáček.

 

Stretnutie musí ešte formálne zakázať kancelár dolnej komory Petr Kynštetr. Predpokladá sa, že bude mať rovnaký názor ako Hamáček. Chce však najskôr hovoriť s Okamurom a opýtať sa ho na podrobnosti, keďže žiadosť bola neurčitá a nevyplývalo z nej, že by tam bola akcia zahraničných strán. "Ak by to mala byť akcia, ktorá tu nemá čo robiť, nebude povolená," povedal Kynštetr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies