Le Penová navrhuje referendum o treste smrti

NETKY.SK • 8 Január 2015, 12:46 • 2 min
Le Penová navrhuje referendum o treste smrti

PARÍŽ - Po teroristickom útoku na parížsky satiristický týždenník Charlie Hebdo šéfka ultrapravicového Národného frontu (FN) Marine Le Penová opäť navrhla zaviesť v krajine trest smrti.

slovakia

left justify in out

V prípade, že ju Francúzi v prezidentských voľbách v roku 2017 zvolia za hlavu štátu, navrhne referendum o obnovení trestu smrti, povedala Le penová vo štvrtok pre francúzsku rozhlasovú stanicu France 2. Francúzi musia mať podľa nej možnosť o tom rozhodnúť. Ona sama pokladá za dôležité, aby tie najodpornejšie zločiny patrili do "právnickej výbavy".

 

Dvaja ozbrojení muži napadli v stredu redakciu satirického časopisu Charlie Hebdo v centre Paríža, zabili najmenej 12 ľudí a desať ďalších zranili, z toho štyroch kriticky. Medzi obeťami útoku je aj šéfredaktor Stéphane Charbonnier. Muži boli ozbrojení automatickými zbraňami typu Kalašnikov a podľa svedkov počas útoku kričali, že pomstili proroka Mohameda i tradičné "Alah je veľký". Polícia medzičasom páchateľov identifikovala ako 34- a 32-ročných bratov Saida a Cherifa Kouachiových. Polícia upozorňuje, že obaja hľadaní sú ozbrojení a nebezpeční.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies