Le Pen je nahnevaný na pozastavenie členstva v FN

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 13:05 • 2 min
Le Pen je nahnevaný na pozastavenie členstva v FN

PARÍŽ - Zakladateľ krajne pravicového Národného frontu (FN) Jean-Marie Le Pen reagoval nahnevane na to, že mu jeho strana v pondelok pozastavila členstvo.

slovakia

left justify in out

Svojej dcére a súčasnej šéfke strany Marine Le Penovej odkázal, aby sa rýchlo vydala, lebo nechce, aby mala viac jeho meno. "Hanbím sa, že predsedníčka FN má moje meno. Dúfam, že si ho čoskoro zmení," povedal pre rozhlasovú stanicu Europe 1 a navrhol zároveň dcére manželstvo s jej súčasným partnerom alebo s podpredsedom strany. FN zastavil členstvo svojmu bývalému lídrovi po tom, ako sa odmietol zúčastniť na pondelňajšom disciplinárnom konaní pre sporné vyjadrenia o holokauste. Novinárom povedal, že bude proti tomuto kroku bojovať a vyjadrovať sa naďalej tak, ako to uzná za vhodné.

 

Le Penová, ktorá nahradila otca na čele strany pred štyrmi rokmi, v nedeľu povedala, že si neželá, aby sa viac vyjadroval v mene strany. Začiatkom apríla sa opätovne dištancovala od sporných vyjadrení otca, podľa ktorého boli nacistické plynové komory počas druhej svetovej vojny len "detailom", a označila ich za úmyselnú provokáciu. Šéfka FN a europoslankyňa patriaca medzi najpopulárnejších politikov vo Francúzsku tiež vyhlásila, že nepodporí kandidatúru otca v regionálnych voľbách. Le Penová sa chce v roku 2017 opätovne uchádzať o post francúzskeho prezidenta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies