Lavrov: V otázke vyhostenia diplomatov by sa mal Západ zastaviť prvý

NETKY.SK • 3 Apríl 2018, 16:38 • 2 min
Lavrov: V otázke vyhostenia diplomatov by sa mal Západ zastaviť prvý

MOSKVA - Šéf Ministerstva zahraničných vecí Ruska zdôraznil, že západné krajiny znižujú možnosti dialógu s Ruskom, vyhostením diplomatov pod vymyslenou zámienkou. Informuje TASS

slovakia

left justify in out

"Otázka, do akej miery môžu dôjsť vzájomné deportácie diplomatov nezáleží na Rusku. Zastaviť by sa mali západné krajiny," o tom vyhlásil šéf Ministerstva zahraničných vecí Ruska Sergej Lavrov.
     

"V detstve sme hovorili: kto prvý začal, ten to musí zastaviť. Nechceme sa priradiť detským hrám, ale zatiaľ sa tak naši partneri správajú: začali - musia prestať," zdôraznil minister.
     

On taktiež poznamenal, že v diplomacii existuje zásada reciprocity, ktorá sa bude uplatňovať dôsledne. "Teraz sa situácia medzi krajinami sa zhoršila ešte viac, ako bola v klasickej studenej vojne, pretože vtedy sa aspoň dodržiavali nejaké slušné pravidlá," zdôraznil Lavrov .
     

"V tejto dobe sa zapadní partneri uchyľujú k otvoreným klamstvám a k úplnej dezinformácií," dodal minister. V rovnakom čase Moskva reaguje "pomerne pokojne a chladnokrvne". Rusko trvá na tom, že "akékoľvek obvinenia, akékoľvek vyhlásenia a tvrdenia, musia byť podložené faktami", poznamenal Lavrov.
   

"Západné krajiny skracujú možnosti dialógu s Ruskou federáciou vyhostením diplomatov, pod vymyslenými zámienkami," dodal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies