Budovu, ktorá sa na Floride nečakane zrútila, zdemolujú. Záchranári naďalej pátrajú po nezvestných

NETKY.SK • 2 Júl 2021, 20:33 • 2 min
Budovu, ktorá sa na Floride nečakane zrútila, zdemolujú. Záchranári naďalej pátrajú po nezvestných

SURFSIDE - Floridské úrady pracujú na plánoch možnej demolácie zvyšku obytnej budovy, ktorej časť sa minulý týždeň vo štvrtok zrútila.

slovakia

left justify in out

Demoláciu plánujú aj napriek tomu, že v troskách naďalej pokračujú záchranné práce. Scott Nacheman z americkej Federálnej agentúry pre zvládanie krízových situácií (FEMA) informoval, že inžinieri preskúmavajú rôzne metódy demolície a spôsoby, ako pokračovať, aby bolo miesto bezpečné pre tamojšie operácie.

 

img

 


Nacheman vysvetlil, že ak budovu strhnú, záchranná operácia sa sprvu spomalí. Demolácia stavby však podľa neho vytvorí bezpečnejšie pracovné prostredie, ktoré umožní byť na mieste väčšiemu počtu personálu a urýchli tempo prác. Naplánovanie demolácie bude pravdepodobne trvať niekoľko týždňov, povedal.


Hlavná predstaviteľka okresu Miami-Dade Daniella Levine Cava uviedla, že rozhodnutie o demolácii je potrebné urobiť „mimoriadne opatrne a metodicky“, vzhľadom na možný dopad na nahromadené trosky a vplyv na pátranie.

 



Záchranné práce sa vo štvrtok ráno pozastavili po tom, čo tímy zaznamenali nestabilitu stavby. Pred 17:00 hodinou miestneho času začali tímy znova pracovať.

 

V piatok ráno bola podľa agentúry AP na mieste zhruba desiatka pracovníkov, ktorí sa prekopávali cez trosky, či žeriavy, ktoré odstraňovali ťažké objekty.

 

img

Kolaps časti bytového domu Champlain Towers South, ktorý sa nachádza v Surfside, severne od Miami, si vyžiadal už najmenej 20 mŕtvych. Nezvestných je stále 128 ľudí. Príčina zrútenia je predmetom vyšetrovania. Vo štvrtok miesto nešťastia navštívil prezident Joe Biden s manželkou Jill.
 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Na Floride sa zrútila 12-poschodová budova, zomrel minimálne jeden človek



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies