Lavrov obviňuje Tuska z vyvolávania napätia vo vzťahoch

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 23:26 • 2 min
Lavrov obviňuje Tuska z vyvolávania napätia vo vzťahoch

MOSKVA - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v utorok obvinil stáleho predsedu Európskej rady Donalda Tuska a bruselských úradníkov z vyvolávania napätia medzi Moskvou a EÚ v súvislosti s krízou na Ukrajine, čím sa podľa neho snažia skomplikovať "normalizáciu vzťahov požadovanú mnohými krajinami vrátane Španielska".

slovakia

left justify in out

Vyjadril sa počas návštevy španielskeho náprotivka Josého Manuela Garcíu-Margalla, ktorý v Moskve vyhlásil, že nepredpokladá ďalšie sprísňovanie ekonomických sankcií voči Rusku v období, keď na východe Ukrajiny vo všeobecnosti platí prímerie. Brusel rovnako ako NATO a USA obviňuje Rusko z poskytovania vojenskej podpory východoukrajinským separatistom, čo však druhá strana popiera.

 

Lavrov na spoločnej tlačovej konferencii s Garcíom-Margallom povedal, že Tusk sa počas pondelňajšieho stretnutia s prezidentom USA Barackom Obamom "ospravedlňoval" za to, že EÚ proti Rusku nekonala rovnako rýchlo ako Washington. Biely dom ani Brusel žiadne podobné výroky nezverejnili a bývalý poľský premiér známy ako jeden najtvrdších kritikov Ruska spomedzi predstaviteľov dvadsaťosmičky zatiaľ slová ministra nekomentoval. Lavrov zároveň odkázal, že členovia EÚ "musia prostredníctvom budovania konsenzu sami stanoviť hranice správania predstaviteľov, ktorí sedia v Bruseli a robia vyhlásenia za všetkých". "Nateraz je to tak, že byrokracia v Bruseli účelovo vyvoláva konfrontáciu medzi Ruskom a EÚ," dodal ruský minister.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies