Lavrov: Moskva uzná voľby separatistov na juhovýchode Ukrajiny

NETKY.SK • 28 Október 2014, 13:27 • 2 min
Lavrov: Moskva uzná voľby separatistov na juhovýchode Ukrajiny

MOSKVA - Rusko uzná voľby, ktoré sa začiatkom novembra budú konať v oblastiach na východe Ukrajiny pod kontrolou separatistov. Uviedol to ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v dnes zverejnenom rozhovore pre televíziu LifeNews a denník Izvestija.

slovakia

left justify in out

"Voľby, ktorá sa majú 2. novembra konať v samozvanej Doneckej ľudovej republike a Luhanskej ľudovej republike, budú veľmi dôležité z hľadiska legitimizácie moci," konštatoval Lavrov v rozhovore, z ktorého citovala agentúra TASS.
     

"Myslíme si, že je to jeden z najdôležitejších aspektov dohôd z Minska... Dúfame, že voľby sa uskutočnia tak, ako to bolo dohodnuté... A samozrejme, že uznáme ich výsledky. Dúfame, že ľudia budú môcť vyjadriť svoju vôľu slobodne a nikto zvonka sa ju nepokúsi narušiť," dodal šéf ruskej diplomacie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies