Lavrov: Hrozby sankciami maskujú neochotu Západu plniť minské dohody

NETKY.SK • 26 Február 2015, 09:30 • 2 min
Lavrov: Hrozby sankciami maskujú neochotu Západu plniť minské dohody

MOSKVA - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov dnes povedal, že Západ sa uvalením ďalších sankcií na Rusko vyhráža preto, aby odpútal pozornosť od neochoty západných krajín implementovať minskú mierovú dohodu na východe Ukrajiny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Ide o pokus... odpútať pozornosť od nutnosti plniť dohody z Minska, a za takýmito výzvami (na uvalenie sankcií) sa ukrýva nevôľa týchto hráčov - príslušných krajín, organizácií, Spojených štátov, Európskej únie - splniť to, čo je ustanovené v minských dohodách," uviedol na tlačovej konferencii v Moskve Lavrov.

 

Dohoda o prímerí na východe Ukrajiny - uzavretá 12. februára v bieloruskej metropole Minsk - začala platiť 15. februára o 00.00 h miestneho času.

 

V rámci nej sa ukrajinská vláda v Kyjeve a proruskí separatisti na východnej Ukrajine dohodli na stiahnutí ťažkých zbraní z frontovej línie a vytvorení bezpečnostnej zóny v šírke 50-140 kilometrov, ako aj na opatreniach, ktoré budú smerovať k trvalému politickému urovnaniu situácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies