Lajčák: Sme pripravení využiť skúsenosti z know-how Andorry v oblasti turizmu

NETKY.SK • 10 September 2014, 09:00 • 2 min
Lajčák: Sme pripravení využiť skúsenosti z know-how Andorry v oblasti turizmu

BRATISLAVA - Na pozvanie podpredsedu vlády a ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslava Lajčáka pricestoval v utorok (9. septembra 2014) do Bratislavy minister zahraničných vecí Andorrského kniežatstva Gilbert Saboya. Ide o prvú návštevu šéfa andorrskej diplomacie na Slovensku po desiatich rokoch.

slovakia

left justify in out

V diskusii sa obaja ministri venovali medzinárodnopolitickým otázkam, súvisiacim s vývojom na Ukrajine, ale aj v európskom priestore predovšetkým vo vzťahu ku kreovaniu nových štruktúr EÚ. Minister M. Lajčák v tejto súvislosti vyjadril podporu snahám Andorry postupne sa integrovať do vnútorného trhu EÚ pri zachovaní svojho špecifického štatútu. "Pozitívne vnímame reformné kroky, ktoré Andorra iniciovala a podporujeme finalizáciu mandátu pre Európsku komisiu na rokovanie o rámcovej asociačnej zmluve, alebo inej forme dohody s Andorrou, Monakom a San Marínom," povedal M. Lajčák.
      

Ďalšími témami rozhovorov boli prehĺbenie spolupráce medzi Andorrou a Slovenskom v ekonomickej oblasti a možnosti kooperácie v cestovnom ruchu. "Sme pripravení využiť skúsenosti z know-how Andorry v oblasti turizmu. Osem miliónov turistov, ktorí navštívia Andorru každoročne, je naozaj úctyhodný počet," povedal minister M. Lajčák a zdôraznil, že nevyhnutným predpokladom úspešnej ekonomickej spolupráce sú jej právne základy. V tejto súvislosti ocenil konkrétny krok – parafovanie Dohody medzi SR a Andorrou o výmene informácií v daňovej oblasti – ktorú si minister G. Saboya oficiálne vymení s ministrom financií SR Petrom Kažimírom už dnes. Po ukončení schvaľovacieho procesu bude daná dohoda podpísaná v blízkej budúcnosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies