Lajčák hovoril s iránskym veľvyslancom o zadržiavaných Slovákoch

NETKY.SK • 20 August 2013, 13:45 • 2 min
Lajčák hovoril s iránskym veľvyslancom o zadržiavaných Slovákoch

BRATISLAVA - Šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák dnes prijal mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Iránskej islamskej republiky na Slovensku so sídlom vo Viedni Hassana Tajika.

slovakia

left justify in out

Minister s veľvyslancom diskutoval o situácii ôsmich slovenských paraglajdistov zadržiavaných v Iráne. Rozprávali sa aj o možných riešeniach tohto prípadu. Agentúru SITA o tom informoval tlačový odbor rezortu diplomacie.

Lajčák minulý týždeň informoval, že so Slovákmi, ktorých už asi tri mesiace zadržiavajú v Iráne, sa druhýkrát stretol slovenský konzul. Všetci ôsmi paraglajdisti podozriví zo špionáže sú v poriadku. Ministerstvo zahraničných vecí vie o prípade zadržiavaných Slovákov od 22. mája. Paraglajdistov zadržali pre podozrenia zo špionáže. Podľa iránskeho generálneho prokurátora Gholámhosejna Mohsení-Ežeího vykonávali "nezákonnú činnosť vrátane fotografovania zakázaných priestorov" na území provincie Isfahán, kde sa nachádzajú mnohé jadrové zariadenia vrátane závodu slúžiaceho na sporné obohacovanie uránu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies