Lahm v autobiografii skritizoval bývalých trénerov Bayernu Mníchov

NETKY.SK • 23 August 2011, 17:01 • 2 min
Lahm v autobiografii skritizoval bývalých trénerov Bayernu Mníchov

Lahm v autobiografii skritizoval bývalých trénerov Bayernu Mníchov

slovakia

left justify in out

img

Kapitán nemeckej futbalovej reprezentácie Philipp Lahm vo svojej autobiografii odhalil dôvody, prečo v Bayerne Mníchov zlyhala trojica trénerov Jürgen Klinsmann, Felix Magath a Louis van Gaal.
      Dvadsaťsedemročný obranca v knihe, ktorá sa dostane na pulty nemeckých kníhkupectiev v pondelok, píše, že hráčom bavorského veľkoklubu stačilo šesť až osem týždňov na to, aby zistili, že bývalý hráč i kouč nemeckej reprezentácie na svojom poste neuspeje: "Klinsmann sa na tréningoch zameriaval prakticky iba na kondíciu, technických cvičení bolo minimum. Pred zápasmi navyše hráči medzi sebou rozoberali spôsob, akým budú hrať."
      Podľa Lahma, ktorý s výnimkou dvojročného hosťovania vo VfB Stuttgart pôsobí v Bayerne od 12 rokov, v klube neuspel ani taký renomovaný tréner ako Magath. "Pod ním človek nevedel, na čom vlastne je. Spočiatku to hráčov motivovalo k veľkej snahe, pretože chceli hrať. Po nejakom čase však zistili, na čom sú a Magath tak prišiel o tento efekt."
      Kritické slová v knihe zaznievajú aj na adresu Holanďana van Gaala, za ktorého koučovania Lahm získal kapitánsku pásku a často spolu komunikovali. "S van Gaalom sme zaznamenali mnoho úspechov, ale naša hra bola výhradne orientovaná na útok, v dôsledku čoho sme počas druhého roka pod jeho vedením inkasovali veľa gólov," napísal Lahm a dodal: "Upozorňoval som ho na určité veci, no hoci si ma vypočul, ďalej robil to, čo sám uznal za vhodné."
Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies