La Coruňa sa po roku opäť vracia medzi španielsku elitu do La Ligy

NETKY.SK • 28 Máj 2012, 07:03 • 2 min
La Coruňa sa po roku opäť vracia medzi španielsku elitu do La Ligy

La Coruňa sa po roku opäť vracia medzi španielsku elitu do La Ligy

slovakia

left justify in out

img

 Futbalisti Deportiva La Coruňa v nedeľu po roku "exilu" v druhej lige opäť postúpili do španielskej elitnej Primera División. Na domácom trávniku zdolali Huescu 2:1 a kolo pred koncom druhej ligy spečatili postup.
      Po 41 kolách má klub z Galície štvorbodový náskok pred druhou Celtou Vigo a šesťbodový pred Valladolidom. Prvé dve mužstvá ligovej tabuľky Segunda División postúpia automaticky, tretie až šieste budú hrať v baráži.
      Víťazný gól strelil v 70. minúte striedajúci Xisco. Domáci prehrávali od 33. minúty, no už v 40. minúte vyrovnal Riki. Po konečnom hvizde vypukla na štadióne Riazor eufória a fanúšikovia oslavovali na hracej ploche. La Coruňa vypadla z najvyššej súťaže v roku 2011 po dvadsaťročnom účinkovaní v La Lige. V roku 2000 vyhrala svoj jediný majstrovský titul, v roku 2002 sa stala víťazom Španielskeho kráľovského pohára. Pravidelne účinkovala aj v európskych pohároch.

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies