L. NAGY: Neohlásil som rodinný vzťah ku kandidátke do Rady RTVS, je to chyba

NETKY.SK • 11 Február 2011, 13:17 • 2 min
L. NAGY: Neohlásil som rodinný vzťah ku kandidátke do Rady RTVS, je to chyba

L. NAGY: Neohlásil som rodinný vzťah ku kandidátke do Rady RTVS, je to chyba

slovakia

left justify in out

img

Poslanec Národnej rady SR za Most-Híd László Nagy priznáva, že urobil chybu, keď verejne neohlásil rodinný vzťah ku kandidátke do Rady RTVS Ildikó Nagy, ktorá je jeho manželkou. Tá bola napokon do funkcie vo štvrtok (10.2.) 78 hlasmi poslancov zvolená ako odborníčka na rozhlasové vysielanie.
"Nikto ma na to neupozornil a ja som si neuvedomil, že to mám urobiť. Jednoducho takáto prax v parlamente zavedená nie je," vysvetlil Nagy novinárom s dôvetkom, že si nemyslí, že v prípade jeho manželky ide o neznámu osobu. Podľa jeho slov z jeho strany nešlo o účelové zatajovanie skutočnosti, keďže nie je možné utajiť niečo, čo je známe.
Nagy zdôraznil, že jeho manželka robí v novinárskej oblasti od roku 1975 a v mediálnej sfére zastávala pomerne významné funkcie. "Naposledy bola riaditeľkou rádia Patria, predtým pracovala aj ako poradkyňa generálneho riaditeľa STV," vysvetlil.
Zároveň pripomenul, že v zákone o RTVS nie je takéto obmedzenie týkajúce sa rodinných príslušníkov. "V tomto zmysle nie je v žiadnom konflikte záujmov," dodal Nagy s tým, že ak by aj vopred oznámil, že medzi kandidátmi je aj jeho manželka, ako poslanec by mohol hlasovať. Nagy napokon za svoju manželku aj hlasoval.
Na túto rodinnú väzbu dnes v pléne NR SR upozornila poslankyňa Renáta Zmajkovičová, ktorá tak spochybnila voľbu členov Rady RTVS. "Poslanec Nagy neoznámil osobný záujem na veci a porušil tak článok 4 ústavného zákona, keď uprednostnil osobný záujem pred záujmom verejným. Verím, že sa veci napravia a pani premiérka, ktorá odmieta rodinkárstvo, zaujme stanovisko," vyhlásila.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies