Kyjev: Ukrajinská armáda zostrelila 29 z 31 ruských dronov

NETKY.SK • 3 Október 2023, 10:20 • 2 min
Kyjev: Ukrajinská armáda zostrelila 29 z 31 ruských dronov

KYJEV - Ukrajinská armáda zničila 29 z 31 dronov a jednu raketu s plochou dráhou letu, ktorými v noci útočilo Rusko, oznámili v utorok ukrajinské vzdušná sily. Terčom väčšiny útokov boli Mykolajivská a Dnipropetrovská oblasť.

slovakia

left justify in out

"V noci na 3. októbra 2023 napadli ruskí okupanti (Ukrajinu) s 31 Šáhidami (dronmi iránskej výroby) a raketou Iskander-K," uviedli ukrajinské v vzdušné sily. Dodali, že 29 z nich zostrelili.


Podľa velenia ukrajinskej armády pre sektor Juh trvali ruské nočné útoky vyše tri hodiny. Pád trosiek spôsobil požiar v súkromnej firme na juhovýchode mesta Dnipro, uviedol tamojší gubernátor Serhij Lysak. Požiar sa podarilo rýchlo uhasiť.

Poškodenie výrobných zariadení v priemyselnom podniku v meste Pavlohrad tiež spôsobilo požiar, ktorý sa podarilo uhasiť, dodal Lysak na sociálnej sieti Telegram.


Gubernátor Mykolajivskej oblasti Vitalij Kim uviedol, že nad územím oblasti sa podarilo zostreliť 16 dronov. Agentúra Reuters však upozorňuje, že tieto informácie nebolo možné nezávisle overiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR / AP / Reuters Foto: Správy - Pravda (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies