Kyjev a Moskva podpísali dohodu o znížení cien plynu

NETKY.SK • 9 Január 2014, 17:02 • 2 min
Kyjev a Moskva podpísali dohodu o znížení cien plynu

KYJEV - Ukrajinská štátna energetická spoločnosť Naftogaz a ruská firma Gazprom podpísali formálny dodatok k zmluve o dodávkach ruského plynu na Ukrajinu, ktorým sa cena plynu v prvom štvrťroku 2014 znižuje o tretinu. Informovala o tom vo štvrtok tlačová agentúra Interfax.

slovakia

left justify in out

V decembri Rusko súhlasilo so znížením ceny plynu pre Ukrajinu na 268,50 USD za tisíc kubických metrov po tom, ako Kyjev vycúval z rokovaní o voľnom obchode s Európskou úniou. Podľa zverejneného vyhlásenia sa nová cena plynu pre Ukrajinu musí potvrdzovať každý kvartál.

Ukrajina v roku 2013 z Ruska, ktoré je jej hlavným dodávateľom zemného plynu, podľa odhadu doviezla 26 až 27 mld. kubických metrov plynu. Platila 400 USD za tisíc kubických metrov. V roku 2014 plánuje Kyjev importovať 30 až 33 mld. kubických metrov zemného plynu, pričom väčšinu dovezie z Ruska.
(1 EUR = 1,3612 USD)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies