Kvôli povodniam budú niektoré vlaky z ČR meškať minimálne dve hodiny

NETKY.SK • 5 Jún 2013, 13:55 • 2 min
Kvôli povodniam budú niektoré vlaky z ČR meškať minimálne dve hodiny

BRATISLAVA - Osobná železničná doprava na Slovensku je plynulá a bez vážnejších mimoriadnych javov, vyhlasuje Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK). Podobne je to aj v prípade prichádzajúcich vlakov z Rakúska a Maďarska. Vlaky z Českej republiky naďalej ovplyvňuje tamojšia povodňová situácia. Agentúru SITA o tom informoval, Ján Keresteš z odboru komunikácie ZSSK.

slovakia

left justify in out

Medzinárodné vlaky prichádzajúce na Slovensko z Českej republiky však ešte aj dnes ovplyvňuje tamojšia povodňová situácia. Najväčšie problémy v prevádzke majú České dráhy (ČD) v okolí Děčína. V dôsledku toho budú medzinárodné vlaky z Berlína v smere Praha, Bratislava, Budapešť meškať 120 minút a viac. Týka sa to EuroCity (EC) vlaku 171 Hungária, Berlín - Praha - Bratislava - Budapešť s pravidelným príchodom do Bratislavy o 15:47 a EC 175 Jan Jesenius, Hamburg - Praha - Bratislava - Budapešť, ktorý má do Bratislavy pravidelný príchod o 19:47.

Ako Keresteš dopĺňa, ČD pôvodne uvažovali o alternatíve, že by tieto vlaky v úseku Děčín - Praha odriekli a z Prahy by vypravili náhradné súpravy. To by znamenalo, že vlaky do Bratislavy prídu načas. Ale pre nedostatok náhradných vozňov prídu do Bratislavy pôvodné súpravy vlakov EC 171 a EC 175 s meškaním 120 minút a viac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies