Kvôli hustému dymu z pálenia vegetácie museli v Thajsku odkloniť niektoré lety

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 09:41 • 2 min
Kvôli hustému dymu z pálenia vegetácie museli v Thajsku odkloniť niektoré lety

BANGKOK - Dym z pokosenej a spálenej vegetácie znížil viditeľnosť v severnej časti Thajska, čím donútil letecké spoločnosti, aby odklonili niektoré lety, a tisíce ľudí muselo vyhľadať lekársku pomoc pre problémy s dýchaním. Informovali o tom miestni obyvatelia i médiá, ktorých citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Štyri lety boli v noci nadnes údajne odklonené z mesta Čiang Mai, ktorý leží asi 600 kilometrov severne od metropoly Bangkok. Dôvodom bol dym. Podľa zdrojov bola dnes viditeľnosť pod jeden kilometer.

 

"Dnes je to zlé, veľmi nepríjemné," povedal britský cestujúci, spisovateľ Oliver Hargreave, ktorý v Čiang Mai žil posledných 25 rokov. "Musíme nosiť masky," dodal.

 

Opar, ktorý spravidla v marci spôsobia roľníci a agropodnikatelia pálením suchej vegetácie, viedol k zrušeniu množstva turistických rezervácií, tvrdí denník Bangkok Post.

 

Denník citoval zdravotníckych predstaviteľov, podľa ktorých od 1. marca vyhľadalo lekárske ošetrenie viac ako 37.000 ľudí, ktorí mali problémy s dýchaním.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies