Kurz eura kolísal, zasiahli ho mierne straty

NETKY.SK • 14 Január 2016, 10:47 • 2 min
Kurz eura kolísal, zasiahli ho mierne straty

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz spoločnej európskej meny mierne klesol. Euro sa dnes ráno predávalo po 1,0867 USD, pričom v noci nadnes sa jeho kurz zvýšil až na 1,0897 USD/EUR.

slovakia

left justify in out

Európska centrálna banka (ECB) stanovila v stredu (13. 1.) napoludnie referenčný kurz na 1,0816 (vo utorok: 1,0836) USD/EUR. Informovala o tom agentúra DPA. V ďalšom priebehu obchodovania je na programe predovšetkým správa o vývoji nemeckej ekonomiky v roku 2015. Investori si budú všímať aj správu o talianskej priemyselnej produkcii, ktorá sa naposledy postarala o pozitívne prekvapenie.

 

ECB navyše zverejní protokol z decembrového zasadnutia Rady guvernérov. "Celkovo však dnes nie sú na programe žiadne udalosti, ktoré by mohli dať vývoju kurzu eura voči doláru zásadnejšie impulzy," uviedla devízová expertka Commerzbank Antje Praefcke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies