Kurdi ponúkli vláde v Bagdade kompromis

NETKY.SK • 25 Október 2017, 06:23 • 2 min
Kurdi ponúkli vláde v Bagdade kompromis

BAGDAD - Regionálna vláda irackého Kurdistanu ponúkla centrálnej vláde v Bagdade, že zmrazí výsledky nedávneho sporného referenda o nezávislosti a začne s ňou rokovať.

slovakia

left justify in out

Vláda v stanovisku uviedla, že navrhuje prímerie "s cieľom predísť ďalšiemu násiliu a zrážkam". "Pokračovanie bojov nepovedie k víťazstvu žiadnej strany, ale uvrhne krajinu do neporiadku a chaosu," píše sa vo vyhlásení Kurdov.

Boje vypukli minulý týždeň, keď sa iracké sily zmocnili na ropu bohatého mesta Kirkúk a ďalších území kontrolovaných Kurdmi. Zrážky nasledovali po tom, čo Kurdi v septembri zorganizovali referendum o nezávislosti. Vláda ho označila za ilegálne a odmietla aj predchádzajúce výzvy kurdských lídrov na rokovania. Pre prehlbujúce sa spory odložili už Kurdi parlamentné a prezidentské voľby vo svojom autonómnom regióne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies