Miloš Zeman prehovoril o zdraví! Pomaly vstáva a začína chodiť

NETKY.SK • 17 Január 2022, 11:11 • 2 min
Miloš Zeman prehovoril o zdraví! Pomaly vstáva a začína chodiť

Prezident Miloš Zeman ohlásil pokrok v liečbe. Aktuálne sa nachádza v Lánoch, pomaly vstáva z vozíka a začína chodiť. Zatiaľ len pár krokov s pomocou palice a bodyguarda, ale aj to považuje za úspech. Český prezident prehovoril o svojom zdraví v rozhovore pre Frekvenciu 1.

slovakia

left justify in out

„Poteším vás, začal som chodiť,“ pochválil sa pokrokom pri rehabilitáciách v rozhovore pre Frekvenciu 1 prezident Zeman. Zatiaľ vraj prejde len pár krokov a s oporou z oboch strán.  „Pomocou palice a jedného bodyguarda – palicu v ľavej ruke, bodyguard ma drží za pravú ruku. Som potešený, že už urobím niekoľko krokov,,“ dodal prezident. 

 

img

 

„Rozhodol som sa presunúť sa na vozík, pretože na tom nevidím vôbec nič zlé, a už teraz sa vozíkom pohybujem občas v Lánoch, občas na Hrade, a je to strašne pohodlné,“ povedal dávnejšie Zeman. 

 

Prezident má zdravotné problémy s nohami už dlhodobo. Trpí takzvanou neuropatiou, ochorením, pri ktorom strácajú pacienti cit v dolných končatinách. 

 

Zeman strávil v Ústrednej vojenskej nemocnici 46 dní. Po prepustení na vlastnú žiadosť sa kvôli koronavírusu nakrátko vrátil, zvyšok izolácie strávil v Lánoch. Z nemocnice si Zeman odviezol aj sondu zavedenú do brucha. Zeman priznal, že dostáva umelú výživu. „Dostávam umelú výživu priamo žalúdočnou sondou a myslím, že mi to pomáha.“ 

 

img

 

Po prepustení z nemocnice trávi Zeman všetok svoj čas na zámku v Lánoch. Už čoskoro ho však čaká cesta späť na Pražský hrad. „26. februára v rámci svojho postupného zotavovania prvýkrát navštívim Hrad, aby som tam vymenoval sudcu alebo niekoho iného,“ nebol si úplne istý prezident. Na začiatku si tiež poplietol dátum. Pôvodne totiž hovoril o tom, že na Hrade by mal byť až 26. marca. 

 

Na Hrade bude Zeman taktiež 7. marca, v deň, kedy by prvý československý prezident Tomáš Garrigue Masaryk oslávil 172. narodeniny. V predvečer výročia svojej inaugurácie odovzdá hlava štátu štátne vyznamenanie. A to aj tým oceneným, ktorí si nemohli vyznamenanie prevziať v minulých rokoch kvôli covidovým zákazom. „Keď sa hovorí, že ten omikron je menej nebezpečný, tak snáď nám to hygiena dovolí,“ dúfa Zeman.

 

img

 

Zeman nemá v pláne obnoviť stretnutia ústavných činiteľov týkajúce sa zahraničnej politikyBaviť sa o nej chce len s premiérom Petrom Fialom (ODS). Zeman skritizoval predsedníčku Snemovne Markétu Pekarovú Adamovú (TOP 09) kvôli jej vyjadreniam na adresu maďarského premiéra Viktora Orbána. Podľa Zemana bol výrok šéfky Snemovne, že Maďari budú mať šancu sa v nadchádzajúcich voľbách zbaviť Orbána tak, ako sa Česi zbavili Babiša, „úplne nekvalifikovaný“, „poškodil vzťahy s Maďarskom“. "Maďarská opozícia je zložená z rasistických, antisemitských skupín," uviedol Zeman. Debatu s Pekarovou Adamovou o zahraničnej politike by preto pokladal za „stratu času“.

 

Prečítajte si: Miloš Zeman kritizuje českého poslanca: Neuveriteľný amaterizmus a hlúpy podvod

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies