Kúpou červeného maku možno podporiť odkaz vojnových veteránov

NETKY.SK • 11 November 2023, 11:30 • 2 min
Kúpou červeného maku možno podporiť odkaz vojnových veteránov

Dokumentovanie príbehov vojnových veteránov a pamätníkov 20. storočia možno v piatok podporiť vo verejnej zbierke občianskeho združenia Post Bellum. Ako poďakovanie za príspevok dostanú ľudia červený mak, ktorý je medzinárodným symbolom vojnových veteránov.

slovakia

left justify in out

Verejná zbierka na podporu týchto aktivít je vo všetkých ôsmich krajských mestách a štyroch okresných mestách, kde ľudia môžu v piatok stretnúť 250 dobrovoľníkov s prenosnými pokladničkami. Do zbierky sa možno zapojiť aj prostredníctvom stránky www.denveteranov.sk.

"Poznanie našej minulosti nám pomáha pochopiť našu prítomnosť a ponúka nám možnosť slobodne a demokraticky formovať našu budúcnosť. Aj preto je dôležité dokumentovať a pripomínať si príbehy ľudí, ktorí sa postavili zlu, bojovali proti útlaku, okupácii či totalitám. Vďaka poučeniu sa z našej histórie môžeme zabrániť, aby sa opäť na Slovensku opakovali hrôzy neslobodných totalitných režimov," uviedla riaditeľka združenia Post Bellum Sandra Polovková.

Združenie dokumentuje príbehy vojnových veteránov a pamätníkov 20. storočia, aby sa na ich odkaz nezabudlo. Organizácia nahráva príbehy do najväčšieho online archívu svojho druhu v Európe Memory of Nations. Lektori Post Bellum ich zároveň vo forme kinopríbehov, workshopov a prednášok približujú mládeži na základných a stredných školách po celej SR a prostredníctvom výstav, diskusií a kultúrnych podujatí aj širokej verejnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zdroj: www.denveteranov.sk, Foto: denveteranov
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies