Olympíjsky víťaz sa zúčastnil minulotýždňového útoku na Kapitol

NETKY.SK • 13 Január 2021, 13:37 • 2 min
Olympíjsky víťaz sa zúčastnil minulotýždňového útoku na Kapitol

Známy americký plavec bol vďaka kamerovým záznamom identifikovaný ako jeden z útočníkov na Kapitol.

slovakia

left justify in out

Olympíjsky zlatý medailista Klete Keller bol identifikovaný ako účastník minulotýždňových protestov pred americkým Kongresom. Ameriký plavec, ktorý po boku Michaela Phelpsa vyhral olympíjske zlato v sťafete 4x200 metrov v roku 2004 a v roku 2008, sa podľa kamerových záznamov nedopusil žiadnych násilných činov. Športovec bol identifikovaný vďaka jeho bývalým trénerom a tímovým kolegom, ktorí si ho všimli na videách, pri ktorých sa jeho a ďalších demonštrantov snažia ozbrojené zložky vytlačiť z pozemku Kapitolu.

 

Podľa informácii mal mať na protestoch oblečenú bundu amerického olympíjskeho tímu a ochranné rúško, kvôli ochrane proti šíriacemu sa koronavírusu, ktoré mal paradoxne nasadené len pod bradou. Keller sa doposiaľ k tejto kauze nevyjadril ani na otázky redaktorov portálu People, rovnako tak ani jeho rodina. Takisto doposiaľ nevydal žiadne verejné vyhlásenie. 

 

Keller sa do incidentu živil ako realitný agent v Colorade, no po zistení, že sa zúčastnil protestov, zmizlo jeho meno z oficiálnej stránky zamestnávateľa.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies