Kulinárske dni 2014 opäť predstavili tradičné chute Žilinského kraja

NETKY.SK • 28 September 2014, 17:00 • 2 min
Kulinárske dni 2014 opäť predstavili tradičné chute Žilinského kraja

MARTIN - Tretí ročník bezplatného ochutnávania a prezentácie tradičných ľudových jedál vo vybraných kultúrnych zariadeniach Žilinského samosprávneho kraja pod spoločným názvom Kulinárske dni 2014 sa zavŕšil dnes v jednom z martinských nákupných centier.

slovakia

left justify in out

Koordinátor projektu Peter Kubica vyzdvihol veľkú odozvu širokej verejnosti. "Nielen našinci, ale aj návštevníci z Poľska a Česka uvítali, že môžu ochutnať niečo typické pre náš kraj. Tým, že sa skladá z piatich regiónov, to boli špeciality od makových šúľancov cez bryndzové halušky až po rozmanité syrové výrobky," uviedol pre TASR.
      

Kulinárske dni sú podľa neho vhodnou pozvánkou na návštevu Oravy, Liptova, Kysúc, Turca a horného Považia. "Marketingovo je nesmierne dôležité robiť množstvo takýchto zdanlivo drobných aktivít. Výsledkom je potom to, že náš kraj sa vďaka najmä Liptovu zaradil na špičku turistickej návštevnosti v rámci celého Slovenska," skonštatoval Kubica.
      

"Vydali sme kalendárium podujatí a rozdali tisíce propagačných materiálov, aby turisti vedeli, kde sa môžu kvalitne najesť, ubytovať a popritom navštíviť historické pamiatky a prírodu. Osvedčená stará pravda hovorí, že láska ide cez žalúdok. Veríme, že cez jedinečné chute a vône môžeme posilniť lásku turistických návštevníkov k nášmu kraju," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies