Kuffa: Neviem si predstaviť miesto na spoločnej kandidátke s SaS

NETKY.SK • 2 Máj 2015, 12:20 • 2 min
Kuffa: Neviem si predstaviť miesto na spoločnej kandidátke s SaS

BRATISLAVA – Poslanec NR SR za OĽaNO Štefan Kuffa si nevie predstaviť, že by v budúcoročných parlamentných voľbách kandidoval na spoločnej kandidačnej listine s kandidátmi SaS. Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, takých poslancov OĽaNo je viacero.

slovakia

left justify in out

„Liberálov som za tri roky mal možnosť spoznať. Hodnotovo sme úplne na opačných protipóloch. Neviem si to predstaviť,“ uviedol s tým, že by stratil svoju tvár. „Nestojí mi to za to, aby som sa za každú cenu držal v politike,“ vyhlásil.


Ak by sa OĽaNO malo nasilu spájať s SaS Kuffa by na takejto kandidátke nebol. „Odmietam na tom účasť. Neodmietam však spoluprácu v parlamente. Sú však veci, v ktorých sa diametrálne odlišujeme a sme vzdialení,“ konštatoval. Podľa Kuffu by politici takýmto spojením pomýlili ľudí, ale má to aj morálny aspekt. „Ľudia by boli dezorientovaní,“ dodal.


Kuffa však nevylúčil, že by v prípade nekandidovania za OĽaNO nekandidoval za inú stranu, alebo by nezaložil vlastný subjekt. „To človek nemôže nikdy povedať. Hlavou prebehne všeličo. Na tejto krajine mi záleží. Nie však len na krátkodobej situácii v NR SR, ale úprimne mi záleží na budúcich generáciách,“ povedal. Nateraz však nemá úmysel utekať do iného politického zoskupenia.


V apríli na kongrese SaS Richard Sulík povedal, že je namieste diskusia o vytvorení volebnej koalície so stranami Nova a OĽaNO. Uviedol to vo svojom prejave s tým, že na rozhodnutie v tejto veci je ešte čas niekoľko mesiacov. Dovtedy sa bude SaS pripravovať na voľby podľa stratégie, ako by do nich išla samostatne. Podpredseda SaS Jozef Mihál sa vyhlásil za veľkého zástancu vytvorenia koalície s Novou a OĽaNO. Ako uviedol vo svojom príhovore, koalíciu očakáva väčšina potenciálnych voličov SaS, pretože sa obávajú, aby ich hlas neprepadol, a najmä chcú voliť stranu, ktorá bude vo vláde.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies