Kryptomeny Ethereum Classic a Litecoin kúpite už aj na Novom Zélande

NETKY.SK • 30 September 2017, 14:00 • 2 min
Kryptomeny Ethereum Classic a Litecoin kúpite už aj na Novom Zélande

WELLINGTON – Novozélandská brokerská spoločnosť BitPrime pridala do svojho portfólia ďalšie dve kryptomeny, ktoré miestny investori budú môcť nakupovať a predávať za novozélandské doláre. Popri Bitcoine, Ethereu a Ripple, sú od tohto týždňa k dispozícii aj Litecoin (LTC) a Ethereum Classic (ETC).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa Rossa Carter-Browna, hlavného partnera spoločnosti BitPrime, sa na Novom Zélande stali kryptomeny veľmi obľúbenými aktívami. Celková trhová kapitalizácia kryptomien na Novom Zélande je približne 188 miliárd NZD (približne 114 miliárd EUR). Od augusta 2016 to predstavuje nárast o 830 percent.

"Obľuba kryptomien na Novom Zélande prudko rastie a obchodované objemy sa od marca zvýšili viac ako osemnásobne," hovorí Carter-Brown.

 

img

 

Samozrejme najznámejšou kryptomenou zo všetkých je Bitcoin, avšak novo pridaný Ethereum Classic má denný obrat približne 47 miliónov novozélandských dolárov. Alternatívne kryptomeny na Novom Zélande zaznamenali za posledný rok nárast o 1.520% s celkovou trhovou kapitalizáciou 3,7 miliardy NZD.

Kryptomena Litecoin bola vyvinutá Charlesom Leeom, bývalým inžinierom spoločnosti Google. Má rýchlejšie potvrdenie transakcií ako Bitcoin a má tiež štvornásobne vyššiu zásobu mincí (84 miliónov-pozn.).

Ethereum Classic sa oddelil od pôvodného reťazca blokov Etherea a rovnako používa pri transakciách inteligentné zmluvy. Podobné zmluvy sa používajú pri obchodovaní s nehnuteľnosťami a poistením.

 

img

 

BitPrime tvrdí, že pre svojich zákazníkov môže získať takmer akúkoľvek kryptomenu prostredníctvom vlastných objednávok. Spoločnosť ponúka svojim klientom telefónnu a e-mailovú podporu.

"Snažíme sa, aby boli kryptomeny dostupné bežným obyvateľom Nového Zélandu a roširovanie našej ponuky je súčasťou dosiahnutia tohto cieľa," uzatvára Carter-Brown.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies