F1: Smoliar Giovinazzi v Alfa Romeo jazdiť nebude, nahradí ho mladý čínsky pretekár Zhou

NETKY.SK • 16 November 2021, 11:51 • 2 min
F1: Smoliar Giovinazzi v Alfa Romeo jazdiť nebude, nahradí ho mladý čínsky pretekár Zhou

Taliansky pretekár Antonio Giovinazzi v tíme Alfa Romeo skončil, v nadchádzajúcej sezóne ho nahradí čínsky pretekár Guanyu Zhou. Zhou má za sebou silnú finančnú podporu sponzorov, ktorá určite zahrala svoju rolu pri výbere nového jazdca pre Alfu Romeo.

slovakia

left justify in out

Ukázal svoj talent, no sedačku si neudržal

"Smoliar" inak ako týmto slovom by sa nedalo opísať doterajšiu kariéru Antonia Giovinazziho v kolotoči F1. Giovinazzi už pri svojom debute dokázal poriadne roztrieskať svoj monopost Sauber a akonáhle sa stal plnohodnotným jazdcom tímu, tak si fanúšici od neho moc nesľubovali.

 

Každú sezónu sa postupne zlepšoval a dá sa povedať, že tohtoročná sezóna je pre talianskeho jazdca tou najsvetlejšou. Síce má Giovinazzi na svojom konte iba 1 majstrovský bod, čo je o 9 menej ako jeho ľúčiaci sa tímový kolega Kimi Raikkonen

 

Giovinazzi konštantne dokáže byť lepší v kvalifikáciach ako Iceman, dokonca dokázal svoju Alfu dostať do tretej časti kvalifikácie. Pre tím na konci štartového pola je účasť v 3. časti kvalifikácii naozaj veľkým úspechom. Lenže, Giovinazzi aj napriek lepšej štartovej pozícii nedokáže svoje dobre výkony pretaviť v body a to je v F1 to najdôležitejšie.

 

 

Mnohokrát mal Antonio jednoducho smolu, alebo bol terčom nesprávnej pretekovej stratégie svojho tímu. Okolnosti sa zmeniť nedajú a Alfa sa rozhodla Giovinazziho nahradiť. 

 

Jeho nástupcom bude mladučký pretekár Guanyu Zhou, ktorý bol dlhodobým favoritom pre výkonného riaditeľa Alfy Freda Vasseura

 

 

Po boku mladého Zhoua bude pôsobiť skúsený Valtteri Bottas, ktorý sa už nemôže dočkať prestupu z Mercedesu a určite bude chcieť dokázať, že ešte nato stále má. 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies