Kritika dcér prezidenta Obamu viedla k rezignácii hovorkyne kongresmana

NETKY.SK • 1 December 2014, 22:10 • 2 min
Kritika dcér prezidenta Obamu viedla k rezignácii hovorkyne kongresmana

WASHINGTON - Hovorkyňa republikánskeho kongresmana, ktorá si počas víkendu na Facebooku dovolila kritizovať dve dospievajúce dcéry amerického prezidenta Baracka Obamu, sa pod ťarchou verejného nátlaku vzdala dnes funkcie. Osobne o tom informovala noviny Washington Post, napísala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Elizabeth Lautenová kritizovala vzhľad a postoj Obamových dcér na oficiálnej akcii ku Dňu vďakyvzdania v stredu v Bielom dome. Tisíce ľudí sa podpísalo pod online petíciu so žiadosťou o jej prepustenie. 
     

"Drahá Sasha a Malia, obe sa nachádzate v tých hrozných rokoch dospievania, ale ste súčasťou prvej rodiny (rodiny hlavy štátu), pokúste sa byť troška na úrovni," napísala Lautenová. "Správajte sa, ako keby vám záležalo na tom, že ste v Bielom dome. Obliekajte sa tak, aby ste si zaslúžili úctu, nie ako do baru." Vytýkala im aj krátke sukne.
     

Obe dievčatá vyzerali otrávene a nešťastne, že sa musia spoločne s otcom prezidentom zúčastniť na každoročnom udelení milosti moriakovi v Bielom dome.
     

Hovorkyňa sa za svoj komentár na sociálnej sieti ospravedlnila. Verejnosť však aj tak pobúrila.
     

Deti amerických prezidentov sú pre médiá tradične tabu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies