REPORTÁŽ: Prezidentka prijala demisiu ministerky zdravotníctva, rezort bude viesť premiér

NETKY.SK • 17 December 2019, 15:28 • 2 min
REPORTÁŽ: Prezidentka prijala demisiu ministerky zdravotníctva, rezort bude viesť premiér

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová v utorok prijala demisiu ministerky zdravotníctva Andrey Kalavskej (nominantka Smeru-SD).

slovakia

left justify in out

 

Vedením rezortu poverila predsedu vlády SR Petra Pellegriniho (Smer-SD).

 

 

 

Reforma nemocníc

Ministerka zdravotníctva sa rozhodla podať demisiu 9. decembra. Urobila tak po tom, ako vláda 4. decembra stiahla návrh reformy nemocníc, tzv. stratifikáciu, z rokovania parlamentu.

 

Premiér Peter Pellegrini povedal, že jej rozhodnutie odstúpiť z funkcie berie na vedomie. Zároveň sa Kalavskej poďakoval za všetko, čo rezort pod jej vedením urobil pre ľudí.

 

Na ministerské kreslo Kalavská nastúpila po Tomášovi Druckerovi 22. marca 2018. Od roku 2016 pôsobila na ministerstve zdravotníctva ako štátna tajomníčka.

 

Projekt stratifikácie

Kalavská práve projekt stratifikácie považovala za taký, na ktorom je konsenzus. Sama vravela, že verí kvalite pripravovaného materiálu. Priznala, že bolo pre ňu veľmi nepríjemné, čo sa dialo okolo tejto témy.

 

Zopakovala, že zákon, ktorý by spustil reformu slovenských nemocníc, bol koncepčným materiálom, pripraveným po odbornej stránke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies