Benátky bojujú s prílivom, ulice a námestie sú pod vodou

NETKY.SK • 12 November 2019, 20:06 • 2 min
Benátky bojujú s prílivom, ulice a námestie sú pod vodou

BENÁTKY - Svetoznáme mesto v Taliansku má posledné dni problémy s vysokou hladinou vody. Počas dnešného dňa boli už dokonca viaceré ulice tohto historického mesta zaplavené.

slovakia

left justify in out

Turisti a miestni obyvatelia si museli obuť gumené čižmy a po meste sa presúvať po vyvýšených mobilných chodníkoch. Hladina vody dosiahla v dnešných ranných hodinách 1,27 metra nad bežnou úrovňou, ale úrady varovali pred vysokým prílivom aj po zotmení.

 

img

 

Zaplavilo kaviarne, obchody a iné podniky. Príchod vysokej vody oznámili tak ako zvyčajne sirény a úrady preventívne zatvorili tamojšie jasle. Jedna z najznámejších stavieb v Benátkach Dóžov palác (Palazzo Ducale) na Námestí sv. Marka bol podľa oznamu na sociálnej sieti Twitter aj napriek dnešnému "mimoriadnemu prílivu vody" pre návštevníkov otvorený.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Luna piena + Bora

Príspevok, ktorý zdieľa Paolo Fusetti (@paolo_fusetti),

 

Mnoho tamojších hotelov poskytuje turistom aj jednorazové gumené čižmy, ktoré sú už súčasťou šatníka viacerých Benátčanov.

Nepriaznivé počasie na severovýchode Talianska meteorológovia očakávajú aj v najbližších dňoch.

 

 

Príliv v lagúne každoročne vrcholí v priebehu jesene a zimy, keď sa voda prelieva do benátskych ulíc a námestí. Vedci od tragických záplav v roku 1966 zvažujú rôzne spôsoby, ako eliminovať nebezpečenstvo stúpajúcej vody.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies