Ukrajina bude pokračovať v znovuzískavaní okupovaných území, vyhlásil Zelenskyj

NETKY.SK • 17 Júl 2022, 09:00 • 2 min
Ukrajina bude pokračovať v znovuzískavaní okupovaných území, vyhlásil Zelenskyj

KYJEV – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu večer vyhlásil, že jeho krajina znovu získala pod svoju kontrolu niektoré oblasti obsadené Ruskom a bude pokračovať v boji o opätovné nadobudnutie okupovaného územia. TASR správu prevzala zo servisu tlačovej agentúry DPA.

slovakia

left justify in out

„Podarilo sa nám už oslobodiť časť územia obsadeného po 24. februári,“ povedal Zelenskyj vo svojom každodennom videopríhovore, pričom mal na mysli dátum, keď Rusko začalo svoju vojenskú inváziu na Ukrajinu. „Postupne oslobodíme aj ďalšie oblasti našej krajiny, ktoré sú v súčasnosti okupované,“ povedal.

 

img

 

Ukrajinské sily nedávno začali protiofenzívu na juhu krajiny a pred niekoľkými dňami ostreľovali ruský muničný sklad v Chersonskej oblasti. Zelenskyj zároveň žiada vytvorenie „osobitného tribunálu“ na vyšetrovanie ruskej agresie na Ukrajine. Takmer dva milióny ľudí vrátane státisícov detí Rusko nútene deportovalo z Ukrajiny, odkedy Kremeľ vo februári spustil rozsiahlu vojenskú ofenzívu, tvrdí Zelenskyj. Ľudia z okupovaných oblastí sú presúvaní ďaleko do vnútrozemia Ruska.

 

img


Rusko tvrdí, že počas svojej „špeciálnej vojenskej operácie“ neútočí na civilistov. Hovorca ukrajinského ministerstva obrany v piatok uviedol, že len 30 percent ruských útokov zasahuje vojenské ciele, pričom zvyšok striel dopadá na civilné objekty. Ruský minister obrany Sergej Šojgu v sobotu ruským silám nariadil zintenzívniť vojenskú operáciu na Ukrajine s cieľom zabrániť ukrajinským útokom na oblasti ovládané Ruskom. Šojgu tak uskutočnil počas inšpekcie síl zúčastňujúcich sa na operácii na Ukrajine, pričom udelil aj viacero vyznamenaní.

 

Možno vás zaujme: Slovinsko začalo odstraňovať žiletkový plot z hraníc s Chorvátskom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies