Krištáľový ples naplnil očakávania hostí

NETKY.SK • 7 Marec 2011, 08:25 • 2 min
Krištáľový ples naplnil očakávania hostí

Krištáľový ples naplnil očakávania hostí

slovakia

left justify in out

img

Veľmi dobré, príjemné, udalosť sezóny a podobné slová chvály zneli pri odchode z úst hostí prvého ročníka Krištáľového plesu, ktorý sa v sobotu večer (5.3.) konal v priestoroch novej budovy Slovenského národného divadla.
Ples poctili hviezdy operného neba Anna Netrebko, José Cura, Erwin Schrott, Vladimir Malachov, špičkoví domáci interpreti Miroslav Dvorský, Andrea Danková, Peter Mikuláš, Ivan Ožvát, Pavol Remenár, úspech mala aj Sisa Sklovská. Hostia sa príjemne cítili v elegantne upravených priestoroch sály opery a baletu, činohry aj prestávkových priestorov.
"Pre mňa je podstatné, že sa ľudia dobre bavili. Bol to môj cieľ, aby sme tu vytvorili príjemnú atmosféru, srdečnú, aby tu boli úžasní umelci. Moje osobnosti krištáľového krídla – porotcovia aj ocenení mi stále chodili gratulovať a vyslovovali spokojnosť, že sú veľmi šťastní z toho, že sme urobili tento krok k založeniu ďalšej tradície, ktorá bude prepojená práve na Krištáľové krídlo, pretože krídlo dáva každému podujatiu ten duchovný rozmer," uviedla pre TASR spoluorganizátorka plesu Mária Vaškovičová.
"Myslím, že očakávania hostí sa naplnili. Pre mňa je tento ples šťastie, pretože nie je o kšefte, je o tom, že bola zrušená hranica medzi inscenáciou a divákom. Chceli sme pre našich divákov urobiť niečo, povedal by som priblíženie nedotknuteľnosti javiska k divákovi, čo bolo pre mňa najkrajšie," dodal generálny riaditeľ SND Ondrej Šoth.
"Myslím, že Krištáľový ples dopadol výborne, ľudia sa bavili, videli umelcov, ktorých - dovolím si povedať – nikde na Slovensku tento rok nevideli. Aj pre mňa ako režiséra, ktorý sa zaoberá zábavou a hudbou, bolo stretnutie s José Curom a Annou Netrebko fantastické a budem na to dlho spomínať," povedal pre TASR režisér programu celého plesu Roman Petrenko.
"Môžem povedať, že som veľmi prekvapená, je to nad očakávanie, teším sa, že sa vydaril prvý ročník Krištáľového plesu, ktorý poctili aj veľké hviezdy opernej scény," dodala sólistka opery SND Ľubica Bybárska.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies