Kriminalisti zadržali muža podozrivého z viacerých podvodov

NETKY.SK • 6 Marec 2015, 16:58 • 2 min
Kriminalisti zadržali muža podozrivého z viacerých podvodov

BRATISLAVA/TRNAVA - Príslušníci kriminálnej polície zadržali 50-ročného Ľudovíta zo Šale podozrivého z ôsmich podvodov predaja áut.

slovakia

left justify in out

Dva podvody spôsobil v Trnavskom a šesť v Nitrianskom kraji, uviedla hovorkyňa trnavského policajného zboru Martina Kredatusová. Chytili ho na základe skúsenosti muža z Bánoviec nad Bebravou s podozrivým.

 

Muž z Bánoviec si podal inzerát na kúpu auta prostredníctvom internetového portálu. Na inzerát zareagoval podozrivý Ľudovít. Telefonicky sa dohodli, že mu predá auto značky Mitsubishi Pajero za 400 eur 11. februára na parkovisku pred obchodným domom v Seredi. Podozrivý od muža prevzal peniaze a uviedol, že ide po auto. Odišiel a viac sa neukázal. Poškodený muž z Bánoviec nad Bebravou sa snažil kontaktovať podozrivého, ten viac na telefonáty nereagoval.

Rozhodol sa, že opätovne podá inzerát a skúsi, či podvodník na požiadavku o kúpu auta nezareaguje. Keď sa mu na jeho inzerát niekto ozval, spoznal v ňom toho istého muža. Dohodli sa na stretnutí vo štvrtok 5. marca na rovnakom mieste, avšak tentoraz inzerujúci muž skontaktoval políciu. Scenár údajného predaja auta bol podobný, podvodník zobral 1 000 eur a uviedol, že ide po auto. Nasadol do Audi a z miesta odišiel. Následne ho zadržali kriminalisti. 

 

Vyšetrovateľ pre obavy, že by podozrivý mohol v trestnej činnosti pokračovať, spracoval podnet pre prokurátora na väzobné stíhanie. V prípade uznania viny mu môže byť uložený trest odňatia slobody na dva roky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies