Ak porušia nariadenia, nevyhnú sa horibilným pokutám. Niektorí ľudia môžu vo väzení skončiť aj na 10 rokov

NETKY.SK • 10 Február 2021, 11:04 • 2 min
Ak porušia nariadenia, nevyhnú sa horibilným pokutám. Niektorí ľudia môžu vo väzení skončiť aj na 10 rokov

Ak budú obyvatelia klamať o návšteve niektorej zo "zakázaných" krajín, hrozia im nepríjemnosti.

slovakia

left justify in out

 

Matt Hancock, minister zdravotníctva vo Veľkej Británii uviedol, že od pondelka si obyvatelia Veľkej Británie a Írska prichádzajúci do Anglicka z miest na „červenom zozname“ budú musieť kúpiť „karanténny balíček“ v hodnote približne 2-tisíc eur na osobu. Balíček pokryje ubytovanie, testovanie na prítomnosť koronavírusu a ďalšie položky.

Osoby, ktoré nedodržiavajú pravidlá, vrátane osôb prichádzajúcich z krajiny zaradenej do červeného zoznamu bez rezervovaného hotela, môžu podľa neho tiež dostať sériu pokút. „Neospravedlňujem sa za silu týchto opatrení, pretože čelíme jednej z najsilnejších hrozieb pre naše verejné zdravie. Ľudia, ktorí porušujú tieto pravidlá, nás všetkých vystavujú riziku,“ povedal Hancock.

 

img

V súčasnosti existuje až 33 štátov vrátane Juhoafrickej republiky, Portugalska a celej Južnej Ameriky, odkiaľ je cestovanie do Anglicka zakázané, a to predovšetkým pre obavy z nových variantov koronavírusu.  Obyvateľom Spojeného kráľovstva je však povolený vstup, ak sa po príchode budú 10 dní izolovať.

Tí, ktorí sa neumiestnia do karantény v určenom hoteli, čelia pokute až do 10-tisíc libier (asi 11 400 eur). Najtvrdší možný trest je odňatie slobody až na 10 rokov a mohli by ho uložiť ľuďom, ktorí vedome klamali o návšteve ktorejkoľvek z 33 krajín na súčasnom „červenom zozname“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies