Kresťania a moslimovia sa spojili v iniciatíve proti otroctvu

NETKY.SK • 17 Marec 2014, 15:12 • 2 min
Kresťania a moslimovia sa spojili v iniciatíve proti otroctvu

VATIKÁN - Organizácia Global Freedom Network dnes vo Vatikáne odštartovala celosvetovú kampaň zameranú na odstránenie otroctva.

slovakia

left justify in out

Tento cieľ chce dosiahnuť presviedčaním vlád, firiem, vzdelávacích a náboženských inštitúcií, aby sa vzdali dodávateľských reťazcov využívajúcich otrockú prácu.
      

V rámci novozaloženej organizácie sa spojili kresťania a moslimovia so zámerom pomôcť oslobodiť milióny mužov, žien a detí, ktorí sa stali obeťami moderného otroctva a sú nútení pracovať ako sluhovia, prostitútky, detskí vojaci a robotníci, napísala agentúra AP.
      

Iniciatíva vznikla z popudu austrálskeho miliardára Andrewa Forresta, ktorý už v roku 2012 založil organizáciu Walk Free Foundation, aby mobilizoval občianske aktivity na ukončenie otroctva. Forrest je podľa časopisu Forbes 270. najbohatší človek sveta.
      

V rámci novej iniciatívy Global Freedom Network austrálsky miliardár využil svoje osobné kontakty, aby priviedol k spolupráci rímskokatolícku cirkev, anglikánsku cirkev a univerzitu al-Azhar v Káhire, ktorá je popredným centrom vzdelanosti v rámci sunnitského islamu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies