Kráľovná pri príležitosti Dňa Commonwealthu vyzdvihla prínos žien

NETKY.SK • 14 Marec 2011, 12:38 • 2 min
Kráľovná pri príležitosti Dňa Commonwealthu vyzdvihla prínos žien

Kráľovná pri príležitosti Dňa Commonwealthu vyzdvihla prínos žien

slovakia

left justify in out

img

Britská kráľovná Alžbeta II. vyzdvihla úlohu žien v súkromnom i verejnom živote vo svojom príhovore, ktorý predniesla pri príležitosti dnešného Dňa Commonwealthu (britského Spoločenstva národov).
      Vo svojom výročnom posolstve sa kráľovná zamerala na význam žien ako "nositeľov zmeny", zdôraznila ich prínos v každej jednej etape života a vyzvala ľudí, aby porozmýšľali nad možnosťami, ako podporiť dievčatá a ženy, aby mohli viesť plnšie životy.
      "Tento rok Commonwealth zvažuje, čo všetko by sa mohlo dosiahnuť, ak by ženy mali ešte väčšiu úlohu," uviedla kráľovná, ktorá stojí na čele voľného združenia 54 krajín britského Spoločenstva národov. Svoj príhovor nahrala v predstihu.
      Kráľovnú podľa jej slov povzbudili nedávne snahy Commonwealthu vychovať a podporovať v činnosti pol milióna pôrodných asistentiek. Spomenula aj 100. výročie vyhlásenia Medzinárodného dňa žien, ktorý sa zo skromných začiatkov vypracoval až k oceňovaniu úspechov žien po celom svete.
      Kráľovná a jej manžel, princ Philip, sa dnes zúčastnia na slávnostnej bohoslužbe pri príležitosti Dňa Commonwealthu vo Westminsterskom opátstve, kde sa k nim pripoja speváčka a aktivistka Annie Lennoxová a ekonómka zambijského pôvodu Dambisa Moyo.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies