VIDEO Kramatorsk zasiahli rakety: Najmenej 12 obetí, 63 ľudí sa zranilo!

NETKY.SK • 10 Február 2015, 14:00 • 2 min
VIDEO Kramatorsk zasiahli rakety: Najmenej 12 obetí, 63 ľudí sa zranilo!

KYJEV - Najmenej osem civilistov a štyria vojaci prišli dnes o život a celkove 63 osôb, vrátane piatich detí a 32 príslušníkov ozbrojených síl, utrpelo zranenia pri dnešnom ostreľovaní východoukrajinského mesta Kramatorsk.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra UNIAN s odvolaním sa na zdroje vládou riadenej doneckej regionálnej administratívy a splnomocnenkyňu prezidenta Petra Porošenka pre riešenie situácie na východe Ukrajiny, poslankyňu Irynu Heraščenkovú.
      

Podľa jej slov boli podniknuté všetky kroky pre poskytnutie maximálnej možnej zdravotníckej starostlivosti poškodeným.
      

Mesto Kramatorsk, ktoré kontroluje ukrajinská armáda, zasiahol raketový útok, pričom strely dopadli na armádne veliteľstvo i neďalekú obytnú štvrť.
      

Obe strany konfliktu sa vzájomne obviňujú z útoku.
      

Ukrajinské provládne sily pokračujú medzičasom v protiútoku v okolí Mariupolu, ku ktorému sa v uplynulých dňoch priblížili separatisti.

 

 "Hlavné veliteľstvo našej protiteroristickej operácie dostalo zásah z raketového systému Tornado... Ale druhý útok bol vedený na obytné štvrte Kramatorska," povedal ukrajinský prezident.
     

 

Provládna administratíva Doneckej oblasti uviedla, že rakety boli vypálené z okolia mesta Horlivka. Táto oblasť, ktorú kontrolujú separatisti a kde sa nachádza frontová línia, leží približne 50 kilometrov od Kramatorska.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies