Kráľovná Alžbeta II. odoslala svoj prvý príspevok na Twitteri

NETKY.SK • 24 Október 2014, 15:15 • 2 min
Kráľovná Alžbeta II. odoslala svoj prvý príspevok na Twitteri

LONDÝN - Britská kráľovná Alžbeta II. dnes vstúpila do sveta internetových sociálnych sietí, keď odoslala svoj prvý príspevok cez Twitter. Touto modernou formou otvorila výstavu venovanú informačným a komunikačným technológiám v londýnskom vedeckom múzeu (Science Museum).

slovakia

left justify in out

"Je pre mňa potešením otvoriť dnes výstavu Informačný vek v @sciencemuseum a dúfam, že ju ľudia budú radi navštevovať. Elizabeth R.," píše sa v prvom tweete 88-ročnej panovníčky.

 

 

 

 

Vopred pripravenú správu Alžbeta II. odoslala prostredníctvom dotykového displeja počítača priamo zo slávnostného otvorenia výstavy. V priebehu dvoch hodín zaznamenal jej príspevok vyše 9400 retweetov.

 

Oficiálne twitterové konto britskej kráľovnej existuje už od roku 2009, spravujú ho však spolupracovníci Alžbety II., ktorí z neho odoslali už takmer 19.000 príspevkov. Konto má skoro 725.000 "followerov".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies