Pre husté sneženie popadali v Hornom Tisovníku stromy

NETKY.SK • 17 Január 2023, 11:09 • 2 min
Pre husté sneženie popadali v Hornom Tisovníku stromy

DETVA - Pre husté sneženie a poveternostnú situáciu popadali v Hornom Tisovníku v Detvianskom okrese v utorok stromy. TASR to potvrdil starosta obce Ján Kľuka s tým, že situácia na hlavnom cestnom ťahu v obci je však v súčasnosti stabilizovaná.

slovakia

left justify in out

Pripomenul, že kalamita nastala v noci z pondelka (16. 1.) utorok a pre sneženie padali stromy popri hlavnej ceste. Pre mimoriadnu situáciu bola približne dve až tri hody v tomto úseku zastavená doprava. Ako dodal, v obci bol aj skrížený kamión. Najviac zásahov mali podľa starostu hasiči, ktorí odstraňovali škody. "V súčasnosti je cesta prejazdná, treba však po nej prechádzať opatrne," zdôraznil s tým, že problémy v Hornom Tisovníku spôsobilo veľa snehu naraz. Spomenul, že v teréne sú spolu s ním ľudia, ktorí pomáhajú situáciu stabilizovať. Podľa jeho slov stromy na hlavnom cestnom ťahu v obci odstránili. Matúš Kondela z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici informoval, že pre sneženie zasahovali v Banskobystrickom kraji hasiči a aj dobrovoľní hasiči. Poznamenal, že od pondelka do utorka do 9.00 h to bolo 47-krát. Celkovo zasahovalo 79 príslušníkov HaZZ s 29 kusmi hasičskej techniky. Riešili prevažne pílenie a odstraňovanie popadaných stromov a prejazd ciest. Najviac zásahov mali príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiari nad Hronom z hasičskej stanice v Banskej Štiavnici, ktorí zasahovali deväťkrát. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona