Krajniak: Nešírim nenávisť zákazom mešít, snažím sa riešiť bezpečnostné hrozby

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 16:31 • 2 min
Krajniak: Nešírim nenávisť zákazom mešít, snažím sa riešiť bezpečnostné hrozby

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady (NR) SR Milan Krajniak z hnutia Sme rodina odmieta tvrdenia, že snahou zakázať na Slovensku výstavbu mešít na Slovensku šíri nenávisť.

slovakia

left justify in out

"Snažím sa riešiť bezpečnostné hrozby," zdôraznil v reakcii na kritiku kolegov, ktorí s jeho návrhom zmeny stavebného zákona ani s jeho vyjadreniami nesúhlasia.

Krajniak kritikom odkázal, že kvákajú a odmietol aj obvinenie, že chce zasahovať ľuďom do ich viery. Za svojim návrhom zákazu výstavby mešít si stojí.

 

"Mešity sú náborovými centrami, kde sú verbovaní islamskí teroristi. A my nevieme rozlíšiť, ktoré sú radikálne, ktoré umiernené a ktoré sú umiernené a zajtra budú radikálne," poznamenal.

 

Odmieta aj argumentáciu lídra OĽaNO-NOVA Igora Matoviča, že novela stavebného zákona robí z našej krajiny terč pre možný teroristický útok. Krajniak považuje za "absolútne obludné a scestné" hovoriť o tom, že dal teroristovi niekto zámienku pre jeho útok.

 

"A tí Nemci dali zámienku? Neboli to oni, čo veľkoryso privítali migrantov? A tí ľudia v Londýne či Madride zavdali príčinu v atentát?" pýta sa Matoviča Krajniak.

 

Zároveň zdôraznil, že poslanci sú tu na to, aby predvídali hrozby. Matoviča nazval naivným slniečkarom. Odmietol tiež reči o kresťanskej ideológii, ktorá podľa neho navyše neexistuje. "Ja tu hovorím o bezpečnostných rizikách," doplnil.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies