Krajcer: Rozhodnutie malackého súdu je nehorázne

NETKY.SK • 12 September 2013, 14:52 • 2 min
Krajcer: Rozhodnutie malackého súdu je nehorázne

BRATISLAVA – Rozhodnutie okresného súdu v Malackách je podľa nezaradeného poslanca NR SR Daniela Krajcera nehorázne a škandalózne.

slovakia

left justify in out

Okresný súd v Malackách predbežným opatrením zakázal televízii Markíza informovať o financovaní malackej nemocnice Bratislavským samosprávnym krajom. Ako povedal dnes novinárom, ide o bezprecedentný prípad cenzúry, pretože médium si len robilo svoju prácu, keď informovalo o nakladaní s verejnými prostriedkami. Krajcer chce, aby sa rozsudkom zaoberal parlamentný výbor pre kultúru a médiá.

Podľa poslanca NR SR Daniela Lipšica sa množia verdikty súdov, keď pristupujú extrémne k slobode prejavu, akými sú predbežné opatrenia, ktorými zakazujú médiám informovať. Prvé takéto rozhodnutie sa týkalo knihy Gorila. 

Na prípad upozornil denník SME. Sudkyňa Okresného súdu v Malackách Kristína Lakotová predbežným opatrením zakázala televízii Markíza informovať o financovaní malackej nemocnice Bratislavským krajom. Súd sa tak stotožnil s návrhom firmy Nemocničná, vlastniacej nemocnicu v Malackách. Televízia Markíza sa podľa uznesenia súdu musí do skončenia celého sporu zdržať výroby a vysielania akéhokoľvek príspevku nadväzujúceho na doterajšie reportáže redaktorky Barbory Demešovej Župa dáva milióny súkromnej firme a Frešo utekal pred našou kamerou. Pre čudné financovanie malackej nemocnice. Markíza musí z webu stiahnuť aj druhú reportáž. „Je to interná záležitosť medzi nami a TV Markíza. Dostali sme rozhodnutie súdu, ktoré rešpektujeme,“ povedala pre denník SME hovorkyňa Nemocničnej Zuzana Kovaľová. Na otázku, či žalobu stiahnu, neodpovedala. Televízia Markíza si podľa šéfa spravodajstva Tibora Mattyašovského za redaktorkou aj reportážami stoja a proti rozhodnutiu súdu sa chcú odvolať. 

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja a šéf SDKÚ-DS Pavol Frešo na rozhodnutie súdu o príspevkoch, v ktorých Markíza poukázala na to, že chcel platiť súkromnej nemocnici za zachovanie stratových pohotovostí, nereagoval. „Pavol Frešo ani ako predseda strany, ani ako župan nevedie súdny spor so žiadnym médiom a o takomto či podobnom spore nemá ani vedomosť,“ uviedla pre denník SME hovorkyňa SDKÚ-DS Jana Zvončeková. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies